Συμμετοχή σε μάθημα του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου γονεις / μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας ήταν προσκεκλημένοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο μάθημα των καθηγητριών κυρίας Μαρκοδημητράκη και κυρίας Κυπριωτάκη στο τμήμα προσχολικής αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συζήτηση στο αμφιθέατρο με πλήθος φοιτητών ήταν μία εκ βαθέων προσωπική εξομολόγηση σε βιωματικό επίπεδο. Η συζήτηση ξεκίνησε από τη διάγνωση, την αποδοχή, μέχρι και το μεγάλωμα ενός παιδιού με αναπηρία τις δυσκολίες και τους αγώνες τόσο της οικογένειας όσο και της οργάνωσης του συλλόγου και των υποστηρικτικών δομών του για όλους τους γονείς ατόμων με αναπηρία στο Ρέθυμνο. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο οι φοιτητές έμειναν δυόμιση ώρες ακίνητοι και ρώτησαν και δέχτηκαν πολλές απαντήσεις από τους παρευρισκόμενους γονείς. Στα πλαίσια της παρουσίασης θίχτηκαν επίσης θέματα εκπαιδευτικής παρέμβασης σε άτομα με αυτισμό.

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες τμήματος προσχολικής αγωγής Πανεπιστήμιου Κρήτης αλλά και τους τρεις γονείς Ελένη Στάμαργα, Κλάδου Ειρήνη και Γαβριήλ Τσουντάνη που με αμεσότητα μίλησαν μέσα από τα μάτια του δικού τους παιδιού και του αγώνα του αγώνα τους για την ανάπηρια!

Καλή συνέχεια στους φοιτητές και φοιτήτριες!

Leave a Reply