Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ. Από τη θεωρία στην πράξη, Β΄κύκλος

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Εργασιακή Ένταξη ΑμέΑ. Από τη θεωρία στην πράξη», Β’ κύκλος, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρα 5:00 μ.μ. στο Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ, στον Πλατανιά Ρεθύμνου, οδός Μάχης Κρήτης 125.

Η ημερίδα αποτελεί τον Β’ Κύκλο των σεμιναρίων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς του νομού Ρεθύμνης και έχουν ως σκοπό την προώθηση της εργασιακής ένταξης ΑμεΑ.

*Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα πλαίσια της δράσης του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου «Χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας» που υλοποιείται από τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία στήριξης» και συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, την φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4:45-5:00 Προσέλευση
5:00-5:15 Παρουσίαση της δράσης ‘’ Χτίζοντας Γέφυρες Συνεργασίας’’
5:15-5:45 Ταγκούλη Ευδοκία, Παιδοψυχίατρος Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»
«Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού (ΔΦΑ), μετάβαση στην ενηλικίωση, επαγγελματικός προσανατολισμός»
5:45-6:15 Β. Ντρέ, Παιδιατρική & Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια –Επισκέπτρια Υγείας, MSc, Phd Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,*
«Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Ανάγκες της οικογένειας με παιδί με Διαταραχή Φάσματος του Αυτισμού (ΔΦΑ) και Ποιότητα Ζωής (Π.Ζ.)»
6:15-6:45 Έφη Σωτηρίου Γεωπόνος , Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Εργαστήριο Γεωπονίας και Περιβάλλοντος
6:45-7:15 Χαρωνίτης Χ. , Διατροφολόγος, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Εργαστήριο Μαγειρικής
«Καλλιεργώντας δεξιότητες. Ανοίγουμε προοπτικές στην Αυτονομία και την Εργασία.»
7:15-7:45 Συζήτηση
7:45-8:15 Μικρό κέρασμα

Leave a Reply