Διήμερο εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Αυτισμό Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ατόμων με αυτισμό , πιστός στον αγώνα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνία θέτει και πάλι ψηλά τον πήχη. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας μέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό ο Σύλλογος ξεκινά με μια δράση προβολής του αυτισμού ως την πιο συχνή παγκοσμίως αναπηρία σε ποσοστά και συχνότητα διαγνώσεων.

Οι δράσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 1η Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, στι 6.00 μμ  με ενημέρωση από τους εκπαιδευτές και του γονείς του Συλλόγου για θέματα που αφορούν τον αυτισμό, και προσφορά ενημερωτικού υλικού από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμέΑ και τις ομάδες ενηλίκων αμέα της δράσης ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΣΤΕΚΙ ΑΜΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Στις 7.30 μμ θα γίνει η φωταγώγηση του Δημαρχείου Ρεθύμνου και του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου με μπλε χρώμα, ενδεικτικά ως κίνηση παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και  κίνησης και συμπόρευσης. Η διεθνής αυτή δράση ονομάζεται LIGHT IT UP BLUE και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, μια και στις πλέον γνωστές πόλεις του πλανήτη μας φωταγωγούνται πολλά δημόσια κτήρια με γιορτινή διάθεση ΜΠΛΕ για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου.

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 17:30μμ, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ο Σύλλογος στην ημερίδα με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΜΕΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».

Η ημερίδα απορρέει από τις αναζητήσεις του συλλόγου για την επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση ενηλίκων ΑμεΑ. Ήδη έχει ξεκινήσει η δράση Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ κάνοντας το πρώτο βήμα προς αυτό τον τομέα. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό του Ρεθύμνου, αλλά παράλληλα αποτελεί και την έναρξη σεμιναρίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς του νομού Ρεθύμνης με σκοπό την προώθηση της εργασιακής ένταξης ΑμεΑ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της δράσης του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που υλοποιείται από τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία στήριξης» και συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, την φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17.30 – 18.00 Προσέλευση – Εγγραφές

  • 18.00 – 18.15 Κλάδου Ειρήνη, Πρόεδρος Συλλόγου Χαιρετισμός – Ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου από την εκπαίδευση των παιδιών ως στην ενηλικίωση
  • 18.15 – 18.45 Παύλος Μελισσινός – Αντιπρόεδρος, Ελένη Στάμαργα Εκπαιδευτικός – γονέας, Κέλλυ Καρασούλη Γραμματέας- γονέας  Το εγχείρημα: Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ Ρεθύμνου
  • 18.45 – 19.15 Βασίλης Καλοπίσης – Ειδικός Παιδαγωγός Το δικαίωμα στην εργασία. Προκλήσεις και προοπτικές.
  • 19.15 – 19.45 Γεωργία Βαμβουνάκη-Ράφαν, Πρόεδρος Κοινσέπ Ένταξης  «Μύρτιλλο» Μια έξοδος από τη λήθη
  • 19.45 – 20.00 Γκαράνη Λωρίνα – Κοινωνιολόγος – Ειδ. Παιδαγωγός, Προσεγγίζοντας την αναπηρία
  • 20.00 – 20.15 Εύη Ζευγαδάκη – Κοινωνική Λειτουργός  ,Κοινωνική ένταξη ΑμεΑ
  • 20.00 – 20.30 Συζήτηση
  • 20.30 – 21.00 Μικρό Κέρασμα οργανωμένο από την Ομάδα Ενηλίκων ΑΜΕΑ ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου – Έφηβοι ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Η δράση που κλείνει την ημερίδα με την προσφορά μικρού μπουφέ από την ομάδα ενήλικων αμεα ΕΕΕΕΚ και Συλλόγου  αποτελεί γνωριμία και κίνητρο για τους ανθρώπους που θα παρευρίσκονται να κρίνουν τις δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία.

Leave a Reply